Om campen

Vårt övernattningsläger under v.31 välkomnar dig som älskar innebandy och är född 2005-2010. Tider och annan information kommer skickas ut via mail.

 Vi bjuder på några riktigt roliga innebandydagar tillsammans med våra ledare och instruktörer. Likt förra året fokuserar vi på kvalitetsstarka innebandypass, samt att ha sommarens roligaste vecka. Våra instrukörer, med meriter från landslag, SSL, Allsvenskan, kommer ge DIG en fantastisk upplevlse med bästa möjliga förutsättningarna. 

Målsättningen för oss under dessa dagar är att ge dig vertyg för att utvecklas under hela säsongen 2021/2022. 

Lägret kommer fokusera på helheten för att bli en bra innebandyspelare. Utanför innebandyplanen kommer vi även jobba med olika workshops för att skapa en så komplett idrottare som möjligt: 

Mental träning
Vi kommer gå igenom grunderna och skaffa oss verktyg för hur du kan hantera stressiga situationer och hur du förebygger negativ stress i samband med prestation.

Skadeförebyggande/rörlighetsövning/styrka
Du kommer få utföra vissa rörlighetstester och göra en egenanalys på ditt resultat. Vi kommer gå igenom och praktiskt genomföra övningar som ökar er rölighet och förebygger skador. Ni får med er material hem och även en app. 

Kost
När och vad bör du äta  för att få kroppen att prestera. Vi vill utbilda dig i att kunna förbereda dig på bästa sätt och återhämta dig effektivt.

Teaming 
Aktiviteter som lär dig bli en bra lagspelare och samarbeta med olika personligheter. Sporter, lekar och aktiviteter som lär dig att samarbeta och fungera i olika situationer. 

Målvaktsträning
Vi kommer ha daglig tillgång till målvaktstränare, och utlovar även separat träning till er målvakter utöver träningarna med gruppen, för att ge er kunskaper på detaljnivå som kommer utveckla ert spel.

Att idrotta bygger på glädje och att ha kul samt att förstå att man måste träna för att bli bättre såväl på innebandyplan som i skolan. Att lyckas bli en elitidrottare eller en idrottare som är motiverad att röra på sig resten av livet  bygger på mer än bara träning. Kost/vila/återhämtning är minst lika viktigt! Vi vill med detta läger dels utbilda er som innebandyspelare, men även erbjuda er kunskap om annat som kan hjälpa er, att vara en bra lagkamrat är grunden för att funka i ett lag!

Träningarna kommer läggas upp olika beroende på dag. Vi kommer variera oss mellan olika övningar, med fokus på olika saker för att låta er utvecklas inom flera aspekter. Några exempel är individuell teknik, olika skottövningar, övningar baserade på forwards samt backar, kontringar o.s.v.
Matchspel är en viktig del i varje innebandyspelares utveckling, därför kommer du som deltagare få testa många olika varianter av matchspel där olika färdigheter sätts i fokus. 

Målvakter kommer erbjudas egenträning utöver träningarna med sin grupp. Vi kommer ha utbildade instruktörer med massor av erfarenhet som kommer hjälpa er att ta nästa steg vad gäller målvaktsspelet.

Såklart kommer vi kombinera all innebandyträning med lite aktiviteter som innebär fysiska övningar för att träna kondition, styrka, snabbhet och rörlighet. 
Som idrottare är det viktigt att ta hand om sin kropp. Dels för att kunna prestera, men även för att förebygga skador.